Friluftsliv är ett brett begrepp som innefattar fritidsaktiviteter utomhus. Populära friluftsaktiviteter inkluderar bland annat vandring, camping, långfärdsskridskoåkning, fågelskådning och paddling. I princip alla friluftsaktiviteter har ökat i populäritet de senaste åren i takt med att alltfler svenskar blivit medvetna om de stora hälsofördelarna som friluftslivet medför.

Vandring är en av friluftsaktiviteterna som ökat enormt. Alltfler väljer att upptäcka de vackra vandringslederna som finns runt om i landet. För att du ska få ut så mycket som möjligt av vandringen är det viktigt att du packar rätt utrustning. Här kan du läsa mer om den bästa vandringsutrustningen.

Bra kikare

En bra kikare är ett måste på vandringen såväl som under andra friluftsaktiviteter. Kikaren gör det möjligt att ta del av vackra naturupplevelser till fullo. Många djur är rädda för människor och därför är det inte möjligt att komma nära. Med en högkvalitativ handkikare med god förstoring och ljusinsläpp missar du inget i skogen eller på vandringen. Hos Astro Sweden hittar du kikare i olika storlekar och prisklasser. Här finns även kikare för dig som bär glasögon.

Ordentliga vandrarkängor

Bra skor är A och O när du ska ut på vandring. Prova ut skorna i god tid innan du ska iväg på turen. Undvik att vandra i helt nya skor eftersom det finns en stor risk för skavsår. Se till att du har tid att gå in skorna och packa också alltid med skavsårsplåster.

Rätt kläder

Det är även viktigt med rätt sorts kläder för att vandringen ska bli behaglig. Klä dig gärna enligt lager-på-lager-metoden så att du enkelt kan ta av lager när det blir för varmt. Undvik även kläder i bomull eftersom de blir väldigt kalla när de blir fuktiga. Bomullskläder har dessutom stor negativ påverkan på miljön. Satsa istället på underställ tillverkade av syntetmaterial eller ull.

Divi