Skogen är det vanligaste utflyktsmålet för den som vill ägna sig åt friluftslivet. I Sverige har vi dessutom gott om skog med en bred artrikedom, vilket vi självklart gör rätt i att nyttja. Förutom att bara promenera i skogen finns en hel del aktiviteter som vi gärna ägnar oss åt i skogsmiljö.

  • Plocka bär och svamp – Naturen är fri för alla att plocka både bär och svamp. Allemansrätten gäller i skogen, men det är viktigt att se till så att växten inte är fridlyst.
  • Hundpromenader – Skogen är perfekt för att ta med sin fyrbenta vän på en promenad. På så vis får ni båda frisk luft och motion. Du kan även nyttja skogen till att spårträna din hund. Tänk bara på att under perioden mellan den 1 mars och den 20 augusti är du tvungen att hålla hunden under extra uppsikt. Detta är för att skydda vilda djur som då får sina ungar.
  • Meditera eller umgås – Skogen är också mycket bra för avkoppling och återhämtning. Många anser att skogen är den mest rofyllda platsen för meditation och reflektion. Men det kan vara precis lika givande att ge sig ut i skogen i gott sällskap för att umgås utan vardagliga distraktioner.
Divi