Om man bor i en stad och har hittat bra friluftsområden där man kan promenera, idrotta och annat kan det kännas jobbigt att lämna det, speciellt om man har ett mycket aktivt friluftsliv. Det kan dock vara så att man trots allt måste flytta. Man kan få arbete på en annan ort, eller så behöver man byta bostad av en eller annan anledning. Men hur kombinerar man flytt och friluftsliv och hur hittar man nya friluftsområden?

[IMAGE=dU6KEUdbQpCb.jpg]

Förbereda flytten

[IMAGE=dfJ4Bccg6w1j.jpg]

Om man vet att man ska flytta i god tid finns det en hel del man kan förbereda. Man kan till exempel börja leta efter lådor, ta hem papper att packa ömtåliga saker i och så vidare. Man kan också börja packa sådant som inte behövs. Är det mitt i sommaren kan saker som vinterskor och vinterkläder packas ner. Man kan också försöka tömma ett rum eller liknande och ställa in allt som är färdigpackat där. Det är också bra att ordna saker som flytt av el, adressändring, eventuella byten av skolor med mera. Ska man boka en flyttbil kan man behöva boka den i god tid, och ska man ha ett flyttföretag behöver också det bokas ett bra tag innan flytten.

Lösa flyttstädningen

Oavsett om man ska flytta långt eller kort har man ofta en hel del att göra i samband med flytten. Då kan det vara bra att anlita flyttstädning i varberg för att utföra flyttstädningen. Att flyttstäda tar ofta längre tid än vad man tror. Fönster ska putsas, spisen ska dras ut och städas, kyl och frys ska frostas ut och torkas, tvättmaskin ska rengöras och mycket annat. Det är med andra ord inte helt lätt att hinna med.

Hitta nya friluftsområden

När man väl har kommit i ordning i den nya bostaden kan det vara dags att börja leta efter nya friluftsområden. En park, skogsområden eller liknande brukar finnas i de flesta städer. Det kan vara klokt att söka runt lite på internet, Facebook och liknande för att hitta olika tips. Det går också att fråga på till exempel en turistbyrå eller på biblioteket. De brukar ha koll på var friluftsområdena ligger.

Efter en flytt kan man behöva slappna av och komma ut i naturen. Det är en sådan sak man kan nyttja friluftsområdet till. Kanske kan man ta en långpromenad i naturen, göra upp en eld eller grilla lite. Ibland finns det också olika utegym med mera i anslutning till friluftsområdet och det kan vara väldigt positivt för den som också vill passa på att träna lite mer allsidigt i samband med sin promenad. Ofta kan också barn ha det riktigt roligt i friluftsområdena och det kan vara ett bra tillfälle att lära dem mer om djur och natur.

Divi